Türelem és még egyszer türelem

Türelem és még egyszer türelem

Share this content.

Nyírtelek – A végtelen türelem mára már meghozta az eredményét. Forrás: mno.hu

Amikor hét évvel ezelőtt a Nyírteleki Evangélikus Közösség hozzáfogott a mezőgazdasági munka megtanításához a helyi és a görögszállási romák között, átkot sokkal többet kaptak, mint segítséget. A végtelen türelem viszont mára már meghozta az eredményét. Az elmúlt években kialakult egy stabil csapat a szántóföldi és a fóliás kertészetben. Sőt: néhány hónapja sertésólak épültek hét cigány portán. Ezekben ma négy-négy malac növekszik.

Ádám Barnabás például azt tervezi, hogy kettőt anyakocának nevel meg. Oláh Csabáéknál az egész család részt vesz a gondozásban. Náluk az ól mellett igazán „tartalmas” veteményeskert is működik. A közösség vezetője, Győrfi Mihály lelkész szerint szeretet, türelem és még egyszer türelem kell a munka világába toborzáshoz.

Hivatkozások: VIDEÓ. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!