Tanulj külföldön!

Tanulj külföldön!

Share this content.

Szöveg: EHE HÖK
Budapest – Külügyi esten népszerűsítették a külföldi ösztöndíj-lehetőségeket az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. Október 21-én este a kíváncsi diákok mellett az Országos Iroda Ökumenikus és Külügyi Osztályának képviselői is összegyűltek az egyetem kápolnájában, hogy meghallgassák a nemrégiben hazatért ösztöndíjas hallgatók élménybeszámolóit.

Az est kezdetén Cselovszkyné dr. Tarr Klára és dr. László Virgil az Ökumenikus és Külügyi Osztály munkatársai röviden összefoglalták a megpályázható ösztöndíjakat és ismertették azok sajátosságait. A Lutheránus Világszövetség német nemzeti bizottsága Németországban szinte bármelyik városba biztosít ösztöndíjat, ezen kívül az Egyesült Államokba, Finnországba, Olaszországba és Svájcba is jelentkezhetnek a teológushallgatók a megfelelő nyelvvizsga birtokában, általában egy- vagy két szemeszterre.

Dr. Fabiny Tamás külügyekért felelős püspök is biztatta a hallgatókat, hogy vegyék igénybe ezt a lehetőséget, hiszen más, világi egyetemeken gyakran csak nagyon nehezen lehet megnyerni egy külföldi ösztöndíjat, azonban az Evangélikus Hittudományi Egyetemen ez az esély mindenkit megillet.

A fontos tudnivalók ismertetése után az idén hazatért hallgatók meséltek saját tapasztalataikról. A beszámolót képekkel illusztrálták és gyakorlati tanácsokkal is ellátták a külföldi tanulmányútra készülőket. Az Olaszországból és Finnországból érkezett vendéghallgatók maguk is meséltek a „másik oldalról”, azaz, hogy milyen Magyarországon tanulni, illetve hogyan élnek és mivel foglalkoznak odakinn.

Jelenleg is több teológus tanul Németországban, az Egyesült Államokban és Finnországban, ők egy rövid üdvözlő-videóval készültek az itthoniak számára.

A sok információtól elfáradt érdeklődők az est végén nemzetközi étel- és italspecialitásokat kóstolhattak meg.   

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!