Tanultak és játszottak a napközis táborban Tolnanémediben

Tanultak és játszottak a napközis táborban Tolnanémediben

Share this content.

Tolnanémedi – Dávid király volt a témája a nyári napközis tábornak, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg a településen az evangélikus egyház szervezésében. Forrás: teol.hu, szöveg: Venter M.

Mint azt a tábor vezetője, Óvári Péter lelkész elmondta, az első napon arról tanultak, hogyan választ Isten, vajon a külsőségek, vagy a szívben lakozó dolgok alapján. A második napon arról volt szó, hogy ki az ellenség és ki a barát, a harmadik nap témája a harag és a bosszúvágy volt, a negyediké pedig az Isten ellen való cselekedetek és azok következményei.

A nap témáit minden esetben Dávid király tettein, sorsán keresztül tárgyalták meg, kezdve Góliát legyőzésétől, egészen Betsabé történetéig. A zárónapon a gyülekezeti teremben levetítették a tábor idején készült képeket, majd a gyerekek felelevenítettek, eljátszottak egy-egy történetet a korábbi napokon hallottak alapján.

Ezt kulturális bemutató követte, ki szavalt, ki énekelt, ki táncolt. Végezetül minden résztvevőt és a közönséget is egy tányér finom gulyással vendégeltek meg. A nyári napközis táborban húsz gyermek vett részt, négytől tizenhárom évesig. Délelőtt ismerkedtek a bibliai történettel, majd ehhez kapcsolódó kézműves foglalkozás következett, többek között agyagozás, rajzolás, gyöngyfűzés.

Ebéd után szabad foglalkozás volt, sok játékkal, de a játékok során is igyekeztek visszautalni a délelőtti foglalkozásokon tanultakra, ugyanakkor volt célba dobás és fogócska. A programon résztvevőknek csak az ebéd költségét kellett befizetniük, a tízórait és az uzsonnát felajánlásokból fedezték.

Óvári Péter lelkész és felesége először 2011-ben szervezte meg a nyári napközis tábort a faluban. A program nagy sikert aratott, és hagyományos rendezvényévé vált a településnek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!