Tedd teljessé a mosolyt! – Videófilm-készítés – Középiskolásoknak

Tedd teljessé a mosolyt! – Videófilm-készítés – Középiskolásoknak

Share this content.

Bár diák vagy, és még nem rendelkezhetsz adód 1%-áról, mégis van arra mód, hogy már most segíts rászoruló embertársaidon. Nemes célú kampányunk népszerűsítésével, sőt saját közreműködéseddel te is segíthetsz rászoruló embereken, de még a saját iskoládnak nyújtott támogatást is elősegítheted.

A Magyarországi Evangélikus Egyház által meghirdetett „Tedd teljessé a mosolyt!” című 1%-os kampány Facebook-oldalán, a https://www.facebook.com/teljesmosoly oldalon február elsején elkezdtük az elveszett 1%-okat keresni.

Ezek a kis 1%-ok különböző helyekről (egy kosár mélyéről, egy fa tetejéről, a padlásról, egy játszótérről… stb.) kerültek elő mindenki nagy örömére, és így csökkent az elveszett 1%-ok száma. De még mindig sok elkallódott 1% rejtőzik valahol: felnőttek zsebében, íróasztalok fiókjaiban, és még ki tudja hol és merre. De ha végleg elvesznek, nem tudnak hasznára válni az embereknek.

Szerinted hol rejtőzhetnek még?

Egy maximum 90 másodperces videófilmben jelenítsd meg az 1%-okat valamilyen „elveszett vagy épp megkerült” élethelyzetben!

Facebookos fotóinkhoz hasonlóan meséld el azt, hogyan vesztek el, hogyan kerültek meg, hol voltak, mit csináltak addig, amíg nem kerültek meg, és mire lehet majd őket használni a jövőben.

Egy-egy filmben lehet egy 1% szereplő, de több is szerepelhet, és akár együtt is történhet velük valami, létrehozhatnak valami embereket segítő dolgot.

A figurákat neked kell elkészítened, az ábrázolást az alkotóra vagy alkotókra bízzuk. Lehet gyurmából, mézeskalácsból, rongyból, bábokból, sőt saját magatok is alakíthatjátok az 1%-ot, jelmezekbe öltözve.

Az egyénileg vagy csoportosan készített videófilmeket 2013. április 10-ig kell feltölteni a Youtube.com oldalra, a videót tartalmazó DVD-t pedig postai úton is el kell küldeni az alábbi címre:

Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, Nevelési és Oktatási Osztály, Varga Márta részére, 1085 Budapest, Üllői út 24.

Jelige: teljesmosoly-videó

Kreatív csapatunk értékeli pályaműveiteket, és az első öt legjobb videó felkerül a https://www.facebook.com/teljesmosoly oldalra.

A legeslegjobbnak ítélt alkotást pedig 10.000 forint értékű, a Luther Kiadónál levásárolható könyvutalvánnyal díjazzuk!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!