Újra evangélikus félóra a Kossuth rádióban

Újra evangélikus félóra a Kossuth rádióban

Share this content.

Szöveg: Stifner-Kőháti Dorottya; fotó: Kiss Tamás
Andorka Rudolf professzorra emlékezik és „Bécset kapcsolja” az Erős vár a mi Istenünk! című műsor április 26-án, hétfőn délután fél kettőkor a Kossuth rádióban.

A tartalomból:

Az idők jelei – Gáncs Péter nyugalmazott püspök áhítata.

Isten iránti hálával emlékezünk dr. Andorka Rudolf rektorra a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának világi elnökére születésének kilencvenedik évfordulóján. 1997. április 30-án bekövetkezett halála máig fájdalmas vesztesége evangélikus egyházunknak és hazánknak. Az egyház elnökségének mindkét tagja, dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő személyes emlékeket idéz fel a nagy tudású, Széchenyi-díjas szociológus, tanszékvezető egyetemi tanár életéből, aki Krisztus-hitével, alázatával, szerénységével mindannyiunk példaképe lehet.

Kapcsoljuk Bécset – dr. Wagner Szilárd lelkészt kérdezzük az ausztriai magyar evangélikusok között végzett szolgálatáról és a koronavírus-fertőzése során átélt tapasztalatairól. Az osztrák fővárosban éppen beszélgetésünk idején (április második felében) kezdődött egy újabb lezárás, amely jó alkalom arra, hogy a megtartóerőről, a mindenen átsegítő hitről, a közösségek tagjainak egymás felé megnyilvánuló segítő gesztusairól beszélgessünk.

Dallal köszöntjük az édesanyákat. A Gryllus Vilmos megzenésítette gyönyörű Weöres Sándor-vers már a hét végi anyák napjára készíti elő lelkünket.

És természetesen most is megszólal Luther…

Várják Önöket:
Stifner-Kőháti Dorottya és Hajdú Tibor

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!