Várni kell az új egyházügyi törvényre

Várni kell az új egyházügyi törvényre

Share this content.

Forrás: mno.hu, Hír TV
Budapest – Több hónapos késéssel kerülhet a Parlament elé az új egyházi törvény. Az Igazságügyi Minisztérium tavasszal nyújtotta volna be a jogszabályt, de az egyházügyi államtitkár szerint leghamarabb is csak ősszel tárgyalhat róla az Országgyűlés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második Orbán-kormány idején elfogadott egyházügyi törvényt az Alkotmánybíróság megsemmisítette, de a jogszabály az Emberi Jogok Európai Bíróságán is elbukott. A strasbourgi fórumhoz olyan kisegyházak fordultak, amelyeket a törvény megfosztott egyházi jogállásuktól.

„Nem új lesz, hanem a jelenleginek a csiszolása, hiszen 2013-ban már történt egy nagy változás, ami mindenképp fontos volt. Azokat a döntéseket, lépéseket felül fogjuk vizsgálni, amelyek esetleg az elmúlt időszakban nem a legjobbak voltak, és persze meg kell őrizni azokat az értékeket, amelyek mindenképp az egyházak finanszírozásában, működésében, szociális, oktatási, nevelési vagy bármilyen területen a munkájukat segíti, és ha az értékeket megőrzi” – fogalmazott Soltész Miklós.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!