VELKD – Zsinatot tartottak Drezdában

VELKD – Zsinatot tartottak Drezdában

Share this content.

Forrás: evangelikus.net
Drezda – 2014. november 6 – 8 között Drezdában ülésezett a Német Evangélikus – Lutheránus Egyházak közös zsinata. A zsinati képviselők mellett számos külföldi egyház képviselője jelen volt e fontos eseményen. Az egyházat és evangélikusságot érintő tárgyalások mellett, aktuálisnak számított előadások is hangoztak el. Dr. Ilona Nord a hamburgi gyakorlati teológus a „Modern média és az evangéliumhirdetés” címmel tartott előadást. A teológus kihangsúlyozta, hogy az egyház ki kell használja mindazokat a lehetőségeket, amelyekkel a mai ember nap mind nap él, hogy az evangélium üzenete hozzájuk is eljusson.

Ezt követően a Lutheránus Világszövetség ifjúsági referensei bemutatták azokat a digitális projekteket, amelyek által valójában sok fiatalt érnek el és szólítanak meg. Az internet segítségével létrejött az első online egyházi kórus, amelynek tagjai Ázsia, Amerika és Európa különböző városaiból álltak össze. A próbákat természetes, hogy az internet segítségével tartják.

A fiatalok értékes bemutatója után a Bajor evangélikus egyház média referense ismertette a Facebook és Twitter fontosságát az egyházi munkában.

A zsinaton újabb három évre visszaválasztották Gerhard Ulrich püspököt a VELKD elnökpüspökének.

Végezetül Prof. Dr. Dr. h. c. Hartmann, a VELKD zsinatának elnöke megköszönte a zsinati atyáknak odaadó munkáját, amellyel a 11. VELKD zsinaton egyházukért és a német evangélikusságért munkálkodtak.          

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: német - evangélikus - egyház - zsinat - Drezda -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!