Videokonferencián tartott megbeszélést az északi esperesi kar

Videokonferencián tartott megbeszélést az északi esperesi kar

Share this content.

Budapest – 2013. február 7-én első ízben szervezett az Északi Püspöki Hivatal videokonferenciát az egyházkerület hat esperese és a püspök részvételével. Az eddigi telekonferenciákhoz képest tehát a még modernebb megoldások útjára lépet az egyházkerület. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron

Az egyórás megbeszélésen a jövő heti egyházmegyei elnökségek tanácsát készítették elő az egyházi vezetők. Az új típusú megbeszélési forma számos előnyt rejt magában: költséghatékony, gyorsan megszervezhető (pl. egy doodle-es szavazással), bárhonnan részt lehet venni, ahol megvannak a technikai feltételek (számítógép, webkamera, Skype program, internet; tehát akár egy laptop is elegendő).

A kezdeményező Fabiny Tamás püspök mindezt ekképpen egészítette ki: „A tervezett videokonferenciák semmiképpen sem mennének a személyes találkozások rovására. Tehát a MET üléseit természetesen a megszokott keretben tartanánk. A pogácsa helyett - ami már hozzátartozik egy-egy face to face találkozáshoz - igyekszünk gyümölcsöt adni.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!