A volt EKD–megbízott várhatóan állami szolgálatba lép

A volt EKD–megbízott várhatóan állami szolgálatba lép

Share this content.

Berlin Frankfurt am Main – Az EKD eddigi kormányzati megbízottja, Bernhard Felmberg várhatóan állami beosztásba kerül. A tervek szerint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Minisztériumban az „egyházi és magán intézményfenntartók” alosztályvezetője lesz – jelenti a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Forrás: idea.de, fordítás: Lackner Pál

A 48 éves teológus tavaly került a kritikák kereszttűzébe életvitele miatt, és várólistára is helyezték, az EKD munkatársnőivel fenntartott kapcsolata okán. A hírek szerint a minisztériumba kinevezése indulatokat kavart, a lap idéz egy kritikus véleményt: „Alosztályvezető lesz egy prelátus, aki még soha nem dolgozott minisztériumban.”  

A szóvivő szerint még nem dőlt el semmi, nem nyilatkozhat. Felmberg 2000-2002 között a CDU/CSU evangélikus munkaközösségét vezette, utána a Berlin-Brandenburg- Sziléziai Felső-Lausitz Egyház berlini fő-konzisztóriumában a képzési ügyek referense volt. 2008-ban nevezték ki az EKD berlini és brüsszeli főmegbízottjául. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!