XII. országos evangélikus bábfesztivál: „Minden lélek dicsérje az Urat!”

XII. országos evangélikus bábfesztivál: „Minden lélek dicsérje az Urat!”

Share this content.

Budapest – Ismét elröpült egy év, és újra a Kolibri Színházban gyűlt össze egyházunk – mondjuk úgy – többségében apraja, hogy megmutassa bábtudását. Már a lepakoláskor érezhető volt némi feszültség a gyermekarcokon, de nem volt mitől tartani, hiszen a nap végén mindenki gazdagabb lett pár új bábbal. Mi pedig megállapíthattuk, hogy az előadások színvonala évről évre egyre magasabb. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus, Horváth Dániel Olivér, Szisz Nóra, Pete Dániel, riporter: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A 150. zsoltár egyik versét választották mottóul a fesztivál szervezői: „Minden lélek dicsérje az Urat!” A zene a Bibliában témáját járták körül a résztvevők. Dr. Kodácsy-Simon Eszter áhítatát követően közös énekléssel melegítettek be a résztvevők, majd a piliscsabai gyülekezet bábcsoportjának Legyen! című darabját tekinthették meg, amelyet Nagy Panka tanított be a gyerekeknek. A nagyvelegi bábcsoporttól Zakariás címmel láthattunk előadást Bence Győző betanításában.

A büki bábcsoport Halljátok! Megérkezett! Hozsánna a magasságban! címmel, Giczi Nikolett vezetésével adta elő a fesztiválra hozott munkáját, aztán a pesthidegkúti Gyerekbárka következett az Ádám, hol vagy? című bábjátékkal.

Az ebéd után jöttek Tamási és Tolnanémedi bábkörösei Óvári-Urbán Anikó közreműködésével, Soha ne nézd a bőre színét! című darabjukkal. Tamásy Tamásné és a zuglói bábcsoport a Hangszerek hálaadásáról tanított bennünket, aztán pedig a bátonyterenyei-szúpataki csapat (Klenóczkyné Sulyok Anna) a Csodálatos szövetség című darabját adta elő.

Az orosházi Székács Vidám Szívei Bábcsoport Kaczkó Rita vezetésével a Csendes éj mutatta be, a Nagytétényi Református Egyházközség Kisharang Színjátszóköre pedig Váradi Andrea és Kovács Hajdu Anita irányításával az Egérkirály című darabbal jött el a versengésre.

Meglepetés-előadás volt az Evangélikus Hittudományi Egyetem csapatának Kézjáték zenére című bemutatkozása, amelyet Krista Anita tanított be nekik.

A szünet után sor került az eredményhirdetésre. A zsűri vezetője, Döbrentey Ildikó az alábbi díjakat adta át a résztvevőknek:
Piliscsaba: Alkotói öröm díja;
Nagyveleg: Bábok technikai ötletessége díj;
Bük: Komplexitás díja;
Pesthidegkút: Igényes közös játék díja;
Tamási és Tolnanémedi: Időszerűség díja;
Zugló: Zenei harmónia díja;
Bátonyterenye-Szúpatak: Jó összmunka díja;
Székács-iskola: Gyermekközpontú előadás díja;
Nagytétény: Leglelkesebb előadás díja.

A felszabadult gyerekcsapat ezután Csernik Szende (Lábita Színház) műsorát nézhette meg. Grendorf-Balogh Melinda úti áldása után térhetett mindenki haza.

Horváth-Bolla Zsuzsanna képei:

Horváth Szonja Luca képei:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!