Zsinati közlemény

Zsinati közlemény

Share this content.

Forrás: MEE Zsinat
Budapst – 2018. novermber 23. és 24. között ülésezik a Magyarországi Evangélikus Egyház XI. Zsinata, amelynek közleményét az alábbiakban olvashatják.

A Magyarországi Evangélikus Egyház hatévenként általános választást tart, amelyben a gyülekezeti lelkészek és a püspökök kivételével minden egyházi tisztségre új választás történik. 

Az általános választás gyülekezeti, egyházmegyei és egyházkerületi szinten az elmúlt esztendőben lezajlott, így mindhárom egyházi kormányzási szinten megújult a presbitérium, a felügyelői kar és az egyes munkaterületeket irányító-segítő tisztségviselők köre. 

A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata az eddigi vezetés folytonosságát biztosította szavazásával. A legfelsőbb döntéshozó testület lelkészi elnökévé dr. Hafenscher Károlyt, nem lelkészi elnökké Abaffy Zoltánt választotta. Az egyházat vezető országos elnökség ezek után is dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő. 

A zsinat ülése további tisztségviselők megválasztásával folytatódott. Az egyházvezetés ünnepélyes beiktatására 2018. november 24-én, szombaton 11.30-kor, a zsinat alakuló ülését záró ünnepi istentisztelet keretében kerül sor. 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!