Zsinati választások: Egyházunk elnökségének összetétele nem változott - Folyamatosan frissítve!

Zsinati választások: Egyházunk elnökségének összetétele nem változott - Folyamatosan frissítve!

Share this content.

Budapest - 2012. november 30-án a zsinati ülésen választások zajlottak. A zsinaton az elnök-püspök (egyetlen jelölt Gáncs Péter) és az országos felügyelő (Frenyó V. László, Prőhle Gergely) bemutatkozására és megválasztására is sor került. Elnök-püspöknek a zsinat újra Gáncs Pétert választotta meg. Országos felügyelő maradt Prőhle Gergely, aki 36 szavazatot kapott, míg Frenyó V. Lászlóra 22-en szavaztak. 61-en szavaztak, ezek között több érvénytelen volt. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A választási ügymenet ezután tovább folytatódott az elnök-püspök helyettes és az orszgáos felügyelő helyettes megválasztásával. Miután az országos felügyelő helyettes jelöltek közül Fábri György és Mészáros Tamás is visszaléptek, egyedüli jelölt Radosné Lengyel Anna maradt.
A zsinat szavazása történt ezután. Elnök-püspök helyettes Fabiny Tamás lett, országos felügyelő helyettes pedig Radosné Lengyel Anna.
Országos ügyész lett Székács György, míg az Országos Számvevőszék elnöke Zsugyel János lett.
A Diakóniai Bizottságot továbbra is Gregersen Labossa György vezeti, míg az Egyházzenei Bizottság elnöke Kendeh Gusztáv lett.
Az Evangélizációs és Missziói Bizottság élére Lupták Györgyöt választották, az Építési és Ingatlanügyi Bizottság élére pedig Benczúr Lászlót.
A Gyűjteményi Tanács elnöke Kovács Eleonóra, míg a Gazdasági Bizottság vezetője Kondor Péter lett. A Gyermek és Ifjúsági Bizottság elnöki posztján Lázárné Skorka Katalin áll.
A Nevelési és Oktatási Bizottság elnöke Tölli Balázs, a Sajtóbizottságé pedig Novotny Zoltán lett.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!