Zsinati választások: Jönnek egymás után a választási eredmények

Zsinati választások: Jönnek egymás után a választási eredmények

Share this content.

Budapest - Az ebéd után Smidéliusz László az országos jelölőbizottság elnöke számolt be a zsinati jelöltek listája felállításáról. A jelölteket a Tényfeltáró Bizottság megvizsgálta és megállapították, hogy a jelöltek között érintettet nem találtak. Ezután elkezdődtek a választások, szavazások. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A zsinat lelkészi elnök jelöltjeinek (Hafenscher Károly, Korányi András, Lackner Pál, Ördög Endre) és a zsinat nemlelkészi elnök jelöltjeinek (Abaffy Zoltán, Muntag András, Tölli Balázs) listája elfogadása után a jelöltek bemutatkozása következett.

A szavazás után a lelkészi elnökjelöltek közül második döntésre bocsátották a Korányi András és Hafenscher Károly között a választást, akik közül végül a zsinat Hafenscher Károlyt választotta meg. Nemlelkészi elnök lett Abaffy Zoltán.

Három álmatlan éjszaka áll mögöttem, Korányi Andrástól azt a bíztatást kaptam, hogy hat év álmatlan éjszaka fog előttem állni – mondta székfoglalójában Abaffy Zoltán. Bizalom, békesség, bátorság – ez a három szó az, amelyre a hangsúlyt helyezte dr. Hafenscher Károly beköszönőjében.

Ezután került sor a lelkészi (Lacker Pál, Smidéliusz Zoltán) és nemlelkészi alelnökök (Dobrovolni Máté, Ittzés András, Muntag András (szavazás előtt visszalépett) Tölli Balázs) megválasztására. A zsinat lelkészi alelnöke Smidéliusz Zoltán lett.

A nemlekészi alelnökök esetében az első szavazás alkalmával nem született döntés. Eredmény végül azután lett, hogy a három jelölt közül Ittzés András visszalépett, a második fordulóban pedig Tölli Balázst válsztották meg.

 

Címkék: zsinat - választás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!