Zsinati választások: Szombaton is folytatódott a munka - Anyagunkat folyamatosan frissítjük!

Zsinati választások: Szombaton is folytatódott a munka - Anyagunkat folyamatosan frissítjük!

Share this content.

Budapest - 2012. december elsején is folytatódtak a zsinati választások, mivel az előző napon a küldöttek kifutottak az időből és az éjszakába csúszó ülést végül a Sajtóbizottság elnökének megválasztása után berekesztették. Reggel tehát az Országos Számvevőszél tagjainak megválasztásával folytatódott a folyamat. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Az Országos Számvevőszék tagjai lettek: Hamza Kinga Dalma, Királyné Reizinger Márta és Kránitz József.
Ezután az Országos Bíróság lelkész-bíráit választották meg, akik személy szerint a következők lettek:
Frankó Mátyás, Kovácsné Tóth Márta, Kapi Zoltán, Orosz Gábor Viktor, Sikter János.
Az Országos Bíróság jogász-bírái az alábbiak:
Auer Éva, Gíró Szász János, Herczegh Gergely, Hornyák Eszter, Jány Attila, Oltárczyné Beke Ágnes, Perányi Győrő, Simon Attila.
Az Országos Bíróság nemlelkészi jegyzői: Bede Tamás és Kiss Bódog Zoltán lettek.
Ezután a zsinatnak a zsinati gazdáról kellett döntenie. Muntag András, Solymár Péter, Ittzés András, Bárdossy Tamás a jelöltségről visszalépett, Koren András nem volt jelen, így ő nem tudott egyelőre nyilatkozni a tisztséget illetően. Kertész Géza vállalta a jelöltséget, ám a zsinat sokáig vitázott azon, hogyan is legyen a gazda megválasztása.
A jelöltállítás átcsúszott ügyrendi vitába, majd az általános kérdések sok egyéb kérdést vetettek fel, a megválasztottak, és a meg nem választottak között. Számos hozzászólás érkezett pro és kontra, amelyek minden oldalról véül a kompromisszumkészség és konszenzus irányába mutattak.
A zsinati gazda helyettesére Solymár Péter, László Virgil, Fábri György, Detre János, Muntag András, Száraz Csenge kaptak jelölést. Közülük László Virgil volt jelen és vállalta el a jelöltséget. 
A zsinat ezután Kertész Gézát zsinati gazdának, és László Virgilt zsinati gazda helyettesének választotta meg.

Címkék: zsinat - választás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!