Skip to main content

díszdoktor

Kötőszó

Greta Thunberg esete az evangélikus teológiával

Szóbanforgó Podcast 6.
Próféta-e Greta Thunberg? Mit tud a fiatal svéd lány, amit az egyházak nem? Mit szól két evangélikus lelkész Greta Thunberg díszdoktori címéhez? – mindez kiderül a Szóbanforgó podcast legújabb adásából, melyben Szlaukó-Bobál Orsolya és Kovács Viktor Puzsér Róbert kritikus szavaira is reagál.
Itthon

Százéves az egyetemi szintű evangélikus lelkészképzés

Konferenciát tartottak, díszdoktorokat avattak Sopronban
Dies academicus – Százéves az egyetemi szintű evangélikus lelkészképzés címmel tartottak tudományos konferenciát április 21-én Sopronban, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium dísztermében. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem és az Evangélikus Országos Gyűjtemény által szervezett esemény ünnepélyes záróakkordjaként hárman kaptak díszdoktori címet az egyetemtől.
Itthon

A tudomány és a hit szolgálatában

Díszdoktorokat avattak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen
Akadémiai napot tartottak április 29-én az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. A Dies Academicus keretében Bodó Sára református lelkész, gyakorlati teológus, illetve Fehér Károly és Hans Kratzert evangélikus lelkészek vehettek át díszdoktori oklevelet. A tudományos ülésen Carsten Rentzing korábbi drezdai püspök és Wolfgang Zwickel régész, a mainzi egyetem tanszékvezető professzora is előadást t...