Skip to main content

hűség

Beszámoló

Szabadságból és elköteleződésből születő teológia

Tudományos konferencia az Evangélikus Hittudományi Egyetemen
A konfirmáció és az elköteleződés tematikus évéhez kapcsolódva tartottak teológiai konferenciát november 8-án az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. A magyar tudomány ünnepe alkalmából rendezett tanácskozás tematikája az egyetem oktatóinak augusztusban megjelent Teológia és hűség című tanulmánykötete köré szerveződött. A plenáris előadások biblikus, egyháztörténeti és gyakorlati teológiai szemp...
Ajánló

Gondolatébresztés nem csak teológusoknak

Egyetemi oktatók tanulmánykötete
Teológia és hűség címmel jelent meg az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Luther Kiadó jóvoltából az egyetem oktatóinak huszonkét tanulmányát tartalmazó könyv. A kötet megmutatja, hogy milyen tág perspektívájú a teológia művelése. Emellett arra is lehetőséget ad, hogy átgondoljuk a konfirmációról és az elköteleződésről kialakított nézeteinket.
Teológia

A hűtlenek…

Sorozatunkban a vasárnap zsoltárának antifónájáról elmélkedünk.
Sorozatunkban a vasárnap zsoltárának antifónájáról elmélkedünk.
Teológia

Csak ezt ne!

Sorozatunkban a vasárnap zsoltárának antifónájáról elmélkedünk.
Publicisztika

Hűség és hűtlenség

Sopron és a környező települések lakossága száz évvel ezelőtt népszavazás keretében dönthetett arról, hogy – a Monarchia szétesése, majd a trianoni békediktátum után – Magyarországhoz vagy Ausztriához kíván-e tartozni. Sopronban 1921. december 14-én, a falvakban 16-án került sor a referendumra.