Biblia-kiállítás nyílt Cinkotán

Biblia-kiállítás nyílt Cinkotán

Share this content.

Szöveg és fotó: Boda Zsuzsa
Budapest – Cinkota – Biblia-vasárnaphoz kötődően „Az ige kőszálként megáll” címmel nyílt kiállítás a cinkotai evangélikus gyülekezetben október 27-én. A hatvan darabból álló tárlatot Vető István helyi lelkész nyitotta meg a délelőtti istentiszteletet követően a gyülekezeti ház Jezsovics Pál evangélikus galériájában.

Az alkalmi gyűjtemény Vető István magángyűjteményéből, illetve az egyházközségi tagok által kölcsönzött példányokból áll. A kiállításban az eredeti nyelven – héberül és görögül – írt Bibliák kritikai kiadásai mellett többek között látható Luther Márton 1534-es Bibliájának facsimile kiadása vagy Károli Gáspár „vizsolyi Bibliájának” mása is.

Az érdeklődők szlovákul, spanyolul, franciául, németül, finnül, angolul, hollandul, oroszul vagy épp arabul is beleolvashatnak a Szentírásba.

A vakok számára Braille-írással készített Biblia is a kiállított darabok között található, csakúgy, mint a gyermekek számára készült különféle illusztrált Szentírások.

A „könyvek könyvének” Cinkotán egy hónapig látható legrégebbi példányai az 1679-ben Wittenbergben készült Luther-Biblia, illetve ugyanennek 1755-ben Halle-ban készült 56. kiadása.

Címkék: Cinkota - kiállítás - Biblia -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!