Reformáció bármikor – Come Sunday filmajánló

Reformáció bármikor – Come Sunday filmajánló

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Nagy Szabolcs
Mi történik egy karizmatikus közösséggel és a vezetőivel, ha a püspökük hirtelen elkezdi megkérdőjelezni, amiben addig szilárdan hittek?

A kereszténység legfontosabb kérdése az üdvösség, azaz, hogy téged Isten hogyan és mi alapján ítél majd meg az utolsó napon. Kissé lesarkítva: vajon a mennybe vagy a pokolba kerülsz-e a halálod után? Egy 2014-es kutatás szerint az Amerikai Egyesült Államok lakosságának hetvenkét százaléka hisz a mennyországban, ötvenkét százaléka pedig a pokolban. Különösen magas ez az arány a fekete protestáns közösségekben, ahol az emberek kilencvenhárom százaléka vallja a mennyország és nyolcvankét százaléka a pokol létezését.

Egy ilyen közösség prédikátora Carlton Pearson püspök (Chiwetel Ejiofor), a Come Sunday című Netflix-film főszereplője. Carlton püspök aszerint éli az életét, és hétről-hétre arra tanítja az embereket, hogy üdvösségünk igenis függ a cselekedeteinktől, és csak azok lehetnek majd Istennel együtt a mennyországban, akik  elfogadják Jézus Krisztust az életükben, megtagadják a bűnt, és tiszta életet élnek. A film is egy ilyen személyes történettel kezdődik, ahol Pearson püspök egy gondjaival küszködő fiatal ügyvédet győz meg a repülőn arról, hogy ismerje meg a Szentírást, Jézus Krisztus életét és halálát, fogadja el őt a szívében, változtasson azon, ahogyan él, hogy aztán mindene jóra forduljon, és megmeneküljön az örök kárhozattól.

Tovább a KötőSzó blogra.

Címkék: filmajánló -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!