Balassagyarmaton is bemutatták az Ancilla Domini című Túrmezei Erzsébet-emlékkönyvet

Balassagyarmaton is bemutatták az Ancilla Domini című Túrmezei Erzsébet-emlékkönyvet

Share this content.

Balassagyarmat - 2012. november 22-én tartotta közös születésnapját a balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtár és a Balassagyarmati Honismereti Kör. Az ünnepi alkalom keretében a Helytörténeti Gyűjtemény zsúfolásig telt, hajdani kúriából kialakított, gyönyörű épületében mutatta be az „Ancilla Domini” című Túrmezei Erzsébet-emlékkönyvet Kőháti Dorottya szerkesztő. Szöveg: Kőháti Dorottya, fotó: Ács Zsuzsanna (Helytörténeti Gyűjtemény), Nagy László (Balassagyarmati Honismereti Kör)

A bemutató keretében Radosné Lengyel Anna, a Déli Egyházkerület felügyelője – aki életének meghatározó éveit töltötte Gyarmaton, és a mai napig „hazajár” a kedves nógrádi településre – előadást tartott Túrmezei Erzsébetről, felelevenítve Erzsébet testvérhez kötődő személyes emlékeit. A családias hangulatú beszélgetésen Csábi István előadóművész és Hrubiák Laura tolmácsolásában Túrmezei-versek hangzottak el Fogarasi Béla gitárművész közreműködésével. A meghívott előadókkal a városi televízió is készített interjút. Az est végén a szerkesztő dedikálta a kötetet. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!