COVID kereszténység

COVID kereszténység

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté
Napjaink legnagyobb veszélye a COVID-19 nevet viselő világméretű vírus, melyben sok ezer ember veszítette életét pusztán az elmúlt hónapok alatt. A vírusról sokan, sokféleképpen vélekednek, egy azonban biztos. Itt van közöttünk és ha talán nem is halálosan, de súlyosan megtámadja ismerőseinket, barátainkat, közösségeinket és megtámadhat akár minket is.

Keresztyén emberként feltehetjük a kérdést, hogyan kell viszonyulnunk egy ilyen járványhoz? Komolyan kell-e vennünk, vagy elegendő azzal nyugtatni magunkat, amit minap hallottam egy ismerősömtől: Nekem nem kell szájmaszk, Jézus úgyis megvéd!

Félő, hogy a vírust elbagatellizáló keresztyén hibásan ítéli meg a jó és a rossz erőviszonyait a földi világban. Az Isten valóban igazi szerető Úrként mellettünk van életünk minden napján, de nem feledhetjük, hogy a gonosz erők is munkálkodnak és egy ilyen világméretű vírus jelentéktelenítése éppen a legfőbb rossz céljait szolgálja.

Ha pedig önként odaadjuk magunkat a betegségek urának és meg sem próbáljuk az Isten által kapott testünket védelmezni és óvni, végképp nem élünk Istennek tetsző módon!
De hogy mi is a keresztyén ember felelőssége egy ilyen időszakban, erre kerestük a válaszokat videónkban!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!