Hatékonyabb családpolitikára van szükség Európában

Hatékonyabb családpolitikára van szükség Európában

Share this content.

Forrás: holvenyi.fidesz-eu.hu
Budapest – 2015. október elsején „A családok jövője – A jövő családjai” címmel tartottak konferenciát az Európai Parlamentben. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az európai demográfiai kihívásokra és a családok kulcsfontosságú szerepére napjaink társadalmában.

A konferenciára Hölvényi György és Pelczné dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselők, illetve a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) közös szervezésében került sor.

Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő köszöntőjében emlékeztetett: az európai demográfiai kihívásokra a megoldás a hatékony tagállami családpolitika lehet. Magyarország Alaptörvénye a családra, mint egységre tekint, hiszen kiemelten védi a házasság intézményét. Ez megegyezik Magyarország polgárainak többségi véleményével. „A magyar kormány meggyőződésből, évek óta következetesen szélesítette a családok támogatását szolgáló eszköztárat, rövid és hosszú távú intézkedések egész sorával” - mondta a kereszténydemokrata képviselő.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke felszólalásában kiemelte a hosszú távú fenntarthatóságot célzó, a jelenlegi és a jövő nemzedékek szülőit és gyermekeit is kiszolgáló családpolitikai beavatkozások szükségességét. A fideszes politikus szerint az Európa Unió ugyanis csak akkor tud megújulni, ha sikerül visszatalálni önmagához, a család és a munka hagyományát sikerül visszahelyeznie életfelfogásának centrumába. A magyar kormány ezt a feladatot és helyzetet már felismerte. „Egy olyan ellentmondásokkal küzdő demográfiai folyamatok által sújtott Európai Unióban, ahol folyamatosan fogy a népesség, s egyre több bevándorló érkezik, nem a bevándorlók számának növelésével, hanem a családok támogatásával kell megfordítani a negatív népesedési tendenciákat” - mutatott rá az EP-képviselő. Az európai intézmények nem foglalkoznak egy Európa és az európai polgárok számára valóban fontos kérdéssel, a családtámogatással. Nincs kellő figyelem, nincs kellő támogatás és erőforrás a tagállami rendszerek jó gyakorlatainak összesítésére, megosztására, a családokra kiható társadalmi változások követésére. Az EU saját létét kockáztatja, ha nem ismeri fel e kérdés jelentőségét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!