A lapcsánka ízlett a legjobban a nyíregyházi oviban rendezett családi napon

A lapcsánka ízlett a legjobban a nyíregyházi oviban rendezett családi napon

Share this content.

Forrás: szon.hu, szöveg és fotó: KM
Nyíregyháza – A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Óvodai Intézményegységében, a nyíregyházi Közép utcában Mihály-napi vásárral egybekötött családi napot szerveztek az óvodapedagógusok és a szülők.

„A vidám nap a népi hagyományok ápolására épült – újságolta Kovácsné Mráz Ágnes óvodavezető. – Közös táncházzal kezdődött a program, amelyet a Szabolcs Néptánc együttesből Balassáné Sebestyén Mónika vezetett, a talpalávalót a Pántlikás együttes szolgáltatta Martinovszki István vezetésével. A vendéglátáshoz almás pitét készítettek a gyerekek a csoportjukban. A délutáni közös programot Zsarnai Krisztián evangélikus esperes közös énekléssel indította, majd az óvodások vásári műsora következett. A forgatagban volt kosaras körhinta, tökgurító verseny, kukoricamorzsolás, kézműves foglalkozás és étel-ital kóstoló is. A legkedveltebb a hagyományos lapcsánka volt.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!