Gyülekezettörténeti kiállítás nyílt Csánigon

Gyülekezettörténeti kiállítás nyílt Csánigon

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Csánig – Gyülekezettörténeti kiállítás nyílt 2015. november 19-én, csütörtökön Csánigon, a közelmúltban felújított és bemutatóközponttá alakított egykori evangélikus iskola épületében. A nagyterem falán elhelyezett színes táblák mutatták be a közösség történetét, illetve régi fényképeket és néhány tárgyi emléket is megtekinthettek a jelenlévők.

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke. Utalva a családfakutatás során szerzett személyes tapasztalataira elmondta, a múlttal való találkozás jó alkalom arra, hogy felfedezzük, hogy előttünk jár az Isten. „Nemcsak a régieket szerette, kísérte, oltalmazta, hanem bennünket is kézen fog az Úr” – fogalmazott a püspök.

A másik köszöntésre felkért dr. Birkás Antal, a Reformáció Emlékbizottság szakmai főtanácsadója közúti balesetet szenvedett, így nem tudott jelen lenni az eseményen. Beszédét Verasztó János, a répcelak-csánigi egyházközség lelkésze olvasta fel. „Ott kell az értékekre emlékezni, ahol a gyülekezeteink élnek. Az ilyen kicsi közösségek a múltban és a jelenben is a megtartó erő bizonyságai voltak” – hangsúlyozta írásában Birkás Antal.

Ezt követően Verasztó János köszönetet mondott a kiállítás létrehozásában közreműködő segítők munkájáért, kiemelve közülük dr. Smidéliusz László egyházkerületi másodfelügyelő személyét, aki oroszlánrészt vállalt az anyagok összeállításában.

Az ünnepséget szeretetvendégség követte.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!