Csendeshét Genfben magyar püspökkel

Csendeshét Genfben magyar püspökkel

Share this content.

Forrás: del.lutheran.hu
Genf – Wittenberg – Csendeshetet tart a Lutheránus Világszövetség 2018. november 18. és 27. között Genfben és Wittenbergben az újonnan megválasztott vezetők, püspökök részére. A RoNEL program (Retreat of Newly Elected Leaders) középpontjában a fenntarthatósági programban részt vevő egyházi vezetés erősítése áll. A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről a nyár elején hivatalába iktatott Kondor Péter püspök kapott meghívást az eseményre.

Az egyhetes alkalom a wittenbergi szemináriummal folytatott szoros együttműködésben kerül kivitelezésre az egyházi növekedési program részeként. A csendeshét előmozdítja az egyes egyházak missziói tevékenységének megismerését a közös tanulás során, egyben lehetőséget ad arra, hogy az újonnan megválasztott vezetők, püspökök találkozzanak, együtt gondolkozzanak hivatásukról és vezetői szerepükről a globális közösségben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!