Csendesnapot tartottak a Filadelfia Evangélikus Egyházközségben

Csendesnapot tartottak a Filadelfia Evangélikus Egyházközségben

Share this content.

Szöveg és fotó: Györfi Mihály
Görögszállás – Nyírtelek – A Filadelfia Evangélikus Egyházközségben idén is megrendezték a szokásos augusztus huszadikai csendesnapot. A nap központi témája: Korunk kihívásai, és kísértései a hívő ember életében volt.

Délelőtt Ittzés István lelkész tartott igehírdetést, Mit jelenthet az ember életében, hogy Jézus a Krisztus címmel.

Rövid kávé szünetnek álcázott beszélgetés után a gyülekezet szolgáló csoportjai adtak bizonyságot a bennük lévő reménységről. Először a nyirteleki ifjúság, utána a nyirteleki énekkar majd a kisvárdai szolgálói közösség.

A negyedik szolgálói közösségnek a gyümölcsét az ebéd alkalmával élvezhették a résztvevők, ugyanis a nyírteleki asszonykör készítette az idei gulyáslevest. 

Hosszúra engedett ebédszünet után hangzott el a nap témájának kibontása Ittzés István szolgálatával.

Az úrvacsorával egybekötött záró áhítatot Malik Péter Károly végezte. Az osztásban Györfi Mihály segített.

A gyülekezeti program lezárása után Györfi Mihály és Malik Péter Károly a városi ünnepségen is szolgáltak Isten igéjével és áldásával.

Képek a gyülekezet honlapján is megtekinthetők:
https://filadelfia.lutheran.hu/?page_id=8557&lang=hu_HU
A csendesnap hanganyaga:
https://filadelfia.lutheran.hu/?page_id=8489&lang=hu_HU

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!