Csendesnapra hívják a korábbi presbiterképző tanfolyamok résztvevőit

Csendesnapra hívják a korábbi presbiterképző tanfolyamok résztvevőit

Share this content.

Forrás: Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ
Révfülöp – Több mint tíz éve tartanak rendszeresen presbiterképző tanfolyamokat az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. Épp ezért régóta és sokak által megfogalmazott vágy volt, hogy a korábbi tanfolyamok résztvevőit hívják össze egy találkozóra, avagy „csendes-napra”. Most erre tesznek a szervezők kísérletet.

„Volt, amikor nem fértünk be a házba, s közel kilencven résztvevőnk volt. Volt, ammikor1517 résztvevővel tartottuk a tanfolyamot  írta a meghívóban dr. Hafenscher Károly.  Azóta sok-sok kapcsolat fennmaradt és számos barátság, gyülekezeti testvér-kapcsolat szövődött. Voltak, akik otthon próbálták intenzívebben segíteni gyülekezetük munkáját, voltak, akik továbbléptek a szolgálatban és más területen is képezve magukat főállású egyházi munkatársakká váltak. A közös azonban minden tanfolyam résztvevőjében  független attól, merre vezetett tovább az útja hogy számunkra szent az Isten szolgálata, s ezt elkötelezetten a Magyarországi Evangélikus Egyház keretei között végezzük. Fontos, hogy ne  csak egyházunk helyi összefüggéseit és tennivalóit ismerjük, hanem egymásnak örülve érezhessük meg az egész magyar evangélikusság családjának összetartozását.”

Ezért szól most minden érdeklődőnek a meghívás: 2020. április 17-18-19-én presbiterképzős találkozót szerveznek Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.

A részletes programot később állítják össze, de a megszokott felépítésben tervezik az együttlétet: a találkozóra április 17-én 16 órától lehet érkezni. 18 órakor közös vacsora lesz, majd elkezdődik a program. Vasárnap ebéddel zárnak, a záró istentiszteleten Gáncs Péter nyugalmazott püspök szolgál majd.

A részvételi díj az országos presbiterképzés kereteibe illesztve lesz elszámolva, tehát aki eljön, annak ingyenesen biztosítják a szállást és a teljes ellátást, csak az útiköltséget kell felvállalni (reménység szerint ehhez az otthoni gyülekezet hozzájárul). A foglalások az érkezés sorrendjében történnek, s ha megtelne a ház, akkor a később jelentkezők várólistára kerülnek.

Jelentkezni a revfulop@ltuheran.hu címen lehet.

Emellett a 2020-as presbiterképző tanfolyamot őszre tervezik. A három konzultáció időpontja: október 24,  november 1315, december 46 lesz.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!