Cseri Kálmán tekintete

Cseri Kálmán tekintete

Share this content.

Szöveg és fotó: Szeverényi János
Budapest – Örök hajlékodba fogadj be, Uram! – énekelte 2017. március 3-án a nagy gyülekezet Cseri Kálmán temetésén. Atyánk volt ő itt és testvérünk, tanítónk és lelkigondozónk. Sok ezer igehirdetés, számtalan „kazetta” (ma már interneten hallgatjuk), könyv, emlék tolul szívünkbe, emlékezetünkbe.

Köszönjük Istenünk emberedet, akit adtál ennek a nyugtalan, nehéz kornak! 1962 óta hirdette az Igét. – Ami igazán megmarad bennünk az az átadás, engedelmesség, Istent és embert szerető gyermeki bizalom. – És a tekintete igehirdetés közben... Egy alkalommal előtte ültem a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében. A budai lelkészek közé hívtam szolgálatra. Közelről láttam azt a mennyei fényt, csillogást, ami a tisztaság, a szeretet, az isteni jelenlét szintézise. Jézusa nézett ránk rajta keresztül. Cseri Kálmán nem sok akadályt hagyott magában az igefolyam előtt. – Kis közösségben beszélgettünk egyszer az ő titkáról. Ittzés István csak ennyit mondott: mert ő éli azt, amiről beszél. Ez az ő öröksége, amit ránk hagyott. SDG!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!