Csoda született egy hamburger árából

Csoda született egy hamburger árából

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: L. B.
Békéscsaba – Nagydobrony – „Szeretet-fa” – ezzel a címmel hirdetett korábban jótékonysági akciót a békéscsabai Bonnyai Sándor. Az evangélikus férfi azt kérte, hogy aki szeretne, ajánlja fel egy hamburger árát: összesen 712 ezer 239 forint gyűlt össze, és az összeg teljes egészéből tűzifát vásárolt a kárpátaljai, nagydobronyi gyermekotthon számára, ahol hetven lány nevelkedik. Az adományozóknak köszönhetően több teherautónyi tüzelőt szerzett be, amely legalább másfél téli időszakra elegendő.

A gondviselő Isten úgy formálta mindannyiunk szívét, hogy abba jó sokan elférjenek. Hiszen a szeretetet azért kaptuk, hogy megosszuk egymással, megosszuk azokkal, akiknek erre a legnagyobb szüksége van. És milyen jó megélni, hogy kis hazánk ezeregy szegletéből érkeztek felajánlások a „Szeretet-fa” felhívásra – fogalmazott Bonnyai Sándor, akit a Békés Megyei Hírlap az olvasók szavazatai alapján a 2018-as Év emberének választott.

Elmondta, mindent megtett, hogy személyesen adhassa át a tüzelőt, az adományozók jóságát a gyermekeknek, a koronavírus-járvány azonban felülírta a terveit, így nem indult útnak, hanem átutalta a teljes összeget a gyermekotthon számlaszámára.

Hozzátette: a Kárpátaljáról küldött, kapok képet alapján jó látni, hogy a tüzelő pakolásába, talicskázásába a kicsik is bekapcsolódtak. Hangsúlyozta: csoda született egy hamburger árából.

Hivatkozások: Cikk a Beol.hu oldalán. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!