Csodálatos napközis tábor volt a kisapostagi templom udvarán

Csodálatos napközis tábor volt a kisapostagi templom udvarán

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Kisapostag – 2020. július 20-tól 24-ig a kisapostagi evangélikus templomba, annak játszóteres udvarára és kisházába hívogattuk a gyermekeket. Az öt napos tábor alatt Jézus csodatételeiből ismerhettünk meg közelebbről párat és ezeket fel is elevenítettük.

A délelőtti beszélgetést és játékot ebéd követte, majd utána valahova kimozdultunk. Jártunk a Duna-parton, a játszótéren, a focipályán és a strandon is. Utóbbi alkalmával átélhettük az aznap délelőtt megismert történetet, mely szerint Jézus tanítványaival viharba került. A felhőszakadás után jó volt menedéket találni a templom biztonságában. Délutánonként kézműveskedtünk is, hiszen sütöttünk mézeskalácsot, pecáztunk kulcstartós halacskákkal, söndörögtünk és csicsogtattunk nemezlabdácskát, batikoltunk Luther-rózsás pólót és volt papírszínház. Számháborúztunk és vizicsúzdáztunk, fociztunk és rollereztünk, hintáztunk és fára is másztunk. A templomban kialakítottunk játéktermet, és a záró napon itt csodálhattuk meg a Jóbarátok Bábszínház Brémai muzsikusok előadását. Jézus csodái közöttünk is tetten érhető volt.

A PROGRAM A KÖVETKEZŐ VOLT:

JÉZUS CSODÁI, Napközis hittantábor Kisapostagon 2020. július 2024-ig

Hétfő – Kánai menyegző (Jn 2,111): Jézus azért is jött, hogy nekünk örömünk és boldogságunk legyen. Ismerkedős, vidám játékok, a környék felfedezése, séta a kikötőhöz, énektanulás és az angyalkák kiválasztása, székre ülős és egyéb közösségi játékok.

Kedd – A jerikói vak meggyógyítása (Mt 20,2934): Jézus segítségével meglátni a szépet és a jót, a kicsiben a nagyot! Bujócska, számháború (erdős részen), helycserés játék, szembekötős, távcső segítségével megnézni valamit, felmenni valahová és onnan szétnézni.

Szerda – A csodálatos halfogás története (Lk 5,111): Ahhoz, hogy a csoda megtörténjen neked is hinni és tenni kell érte. Együtt „evezzünk a mélyre”, azaz csapatjátékok… Ilyen lehet a társas, sakk, élő memori és egyéb játékok. Délután fent a focipályán sorversenyek és vizes számok…

Csütörtök – Jézus a vízen jár és lecsendesíti a tengert (Jn 6,1621 és Lk 8,2225): Jó idő esetén a Duna-partra séta és ott vízicsata (kell fürdőruha!), esetleg vízibomba és egyéb vizes játékok és délután pedig bizalom és egyensúly játékok. Ki kiben bízik és hogy tud így járni…

Péntek – Jézus meggyógyítja a bénát és a százados fiát (Mt 9,18 és Mt 8,513): Ki-ki hogyan szabadult lázas betegségéből, Jézus segítségével még a betegség is könnyebben elviselhető, illetve ha valami bajunk van (lelki is), akkor Ő hogyan segít. Délután: a bábszínház megtekintése és szumma.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!