Csodálatos zenei tábor Őrimagyarósdon

Csodálatos zenei tábor Őrimagyarósdon

Share this content.

Szöveg: Pethő-Udvardi Andrea, fotó: Magyar László
Őrimagyarósd – A Vasi Evangélikus Egyházmegye szervezésében 25. alkalommal, újraindulása óta hetedszer gyűltek össze a zenélni, énekelni vágyók augusztus második hetében a sokak által kedvelt táborhelyen, az Életfa evangélikus ifjúsági táborban.

A közösen töltött hét lelki alkalmainak tematikájául ezúttal Jézus csodatételeit választották a lelkivezetők, Pethő-Udvardi Andrea és Pethő Attila. Miközben erről hallottak és a csodákról gondolkodtak a táborozók, ők maguk is csodás módon tapasztalhatták meg Isten gondviselését. „Csodálatosan harmonizált a hétfő esti barokk zenés áhítatban szöveg és zene.” „Csoda, hogy évről évre ennyi jó fej ember gyűlik itt össze.” „Ahogy együtt zenélünk, ahogy a haladók segítik a kezdőket, az csodás.” 

Az ötven főnél is népesebb csapatot hozzáértően, odaadóan és rugalmasan tanították: Király Dóra és Szovák Petra (furulya), Lócsi Levente (gitár), Rábai Benedek (gitár, cajon, hegedű), Lázárné Tóth Szilvia (gitár), Hegedűs Erzsébet (magánének, énekkar) és Szabady Ildikó (zongora).

Péntek este egy hosszabb zárókoncerten, majd a vasárnapi istentiszteleten hallhatták a hét során tanult kamaradarabokat és énekkari műveket a szülők, érdeklődők és gyülekezeti tagok. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!