Csomagolás sztárokkal – Rászoruló családokat segítő tanszercsomagokat állít össze az Ökumenikus Segélyszervezet

Csomagolás sztárokkal – Rászoruló családokat segítő tanszercsomagokat állít össze az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának második hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. A koronavírus miatt az előző évekhez képest kétszer annyi, azaz idén összesen 2000 gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtéshez a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet hozzájárulni.

Az első csomagok összeállításában önkéntesként mai napon önkéntesként segített Wolf Kati, a kampány arca, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó, Andor Éva, Rátonyi Kriszta és Szabados Ági műsorvezetők, és Nagy Benedek influenszer. Az ismert személyiségek a karitatív szervezet Országos Segélyközpontjának udvarán tanszercsomagokból rakták ki a 1353-as adományvonal számait, ezzel hívva fel a figyelmet az összefogásra, az adományozás lehetőségére.
 
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese a rendezvényen elmondta: nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a koronavírus miatt most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent. Gáncs Kristóf elmondta, hogy idén is nagy segítséget jelent az akcióhoz, hogy a Herlitz Hungária kedvezményesen biztosít minőségi tanszereket, ami mellett közel 100 új iskolatáskát is adományozott. Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni.

Már egy hete él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!