A Vajdába érkezik a Curie Kupa

A Vajdába érkezik a Curie Kupa

Share this content.

Szöveg: Borzovánné Burai Julianna
Szarvas – Egri Gergő 12. B osztályos vajdás diák maga mögé utasítva versenytársait megnyerte a Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjét. Évfolyamonként – határon innen és határon túlról – több mint száz tanuló nevezett a versenyre, de a döntőbe már csak huszonhárman kerülhettek be. Az országos döntőt november 14-én a vírushelyzet miatt digitális formában bonyolították le.

Minden tanuló saját otthonában írhatta meg 90 perc alatt versenydolgozatát.

Ez nagyon egyszerűnek tűnik, ha valakinek nem ugyanakkorra esik az emelt szintű érettségi vizsga szóbeli része is, ami ráadásul Békéscsabán zajlik. Szerencsére az Oktatási Hivatallal és az Alapítvánnyal egyeztetve lehetővé vált, hogy Gergő mindkettőn részt tudjon venni.

Ha belenézünk a naptárába, akkor láthatjuk, hogy nem ez volt az egyetlen túlzsúfolt napja.

Október 2. Curie Kémia Emlékverseny területi döntője (megnyerte)

Október 17. Német nyelvvizsga (írásbeli része)

Október 22. 8.00: Angol középszintű érettségi (írásbeli) – Szarvas

14.00: Kémia emeltszintű érettségi (írásbeli 97%) – Békéscsaba

17.00: Röplabdaedzés – Szarvas

Október 26. Német nyelvvizsga 

November 11. Ifjú tudósok – kémia középiskolai verseny

November 14. 9.00. Kémia emeltszintű érettségi (szóbeli) – Békéscsaba

11.00: Curie Kémia Emlékverseny országos döntő: 1. hely 99%-os teljesítménnyel

November 16-én OKTV kémia 1. forduló, tovább küldhető eredménnyel megírt dolgozattal

November 17-én OKTV biológia 1. forduló

Itt nincs még vége, jó esély van arra, hogy Gergő meghívást kapjon az OKTV következő fordulójába, és persze előtte áll még az érettségi és a felvételi, ami elé bizakodva nézhet.

Kivételes képességű, gyors észjárású, rendkívül nagy teherbírású diákunk orvosi pályára készül. Mindannyian örülhetünk, ha ilyen orvosaink lesznek, akik ilyen odaadással, szorgalommal dolgoznak, akik nem nyugszanak addig, amíg a felmerülő problémákra meg nem találják a legjobb megoldást.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!