„De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget” – Vasi zenei tábor Őrimagyarósdon

„De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget” – Vasi zenei tábor Őrimagyarósdon

Share this content.

Szöveg: Pethő-Udvardi Andrea, fotó: Magyar László
Őrimagyarósd – A Vasi Evangélikus Egyházmegye zenei táborai sokak számára jelentenek feledhetetlen, meghatározó élményt. Akik az indulás óta, az elmúlt 26 évben részt vettek a táborban, azok talán kivétel nélkül boldogan emlékeznek vissza a zenéhez, Istenhez közelebb vezető őrimagyarósdi hetekre. Az idei évben is megerősödtünk abban, hogy a közös zenélés, az elfogadó közösség, az őszinte beszélgetések, az énekkari összhang, az áhítatok csendje olyan élményeket jelentenek, amelyekből egész évben tudunk táplálkozni.

Az augusztus második hetében szervezett tábor lelki alkalmainak témájául bibliai álmokat választottak a vezető lelkészek, Pethő-Udvardi Andrea és Pethő Attila. Az idén rekordlétszámú, ötven főnél is több tagú, lelkes csapatot hozzáértő zenészek tanították: Király Dóra (furulya), Miklós Gabriella (furulya), Lócsi Levente (gitár), Rábai Benedek (hegedű, cajon), Lázárné Tóth Szilvia (kamarazene), Hegedűs Erzsébet (magánének, énekkar) és Szabady Ildikó (zongora, fuvola). Külön örömünk, hogy idén az évek óta velünk táborozó, lassan nagykorúvá váló fiatalok közül jó néhányat segítőként tudtunk bevonni a tábor szervezésébe. Jó látni, hogy egyre többeknek szívügye a vasi zenei tábor, s a folytonosság nem szakad meg! 

Az idei tábort is a szombati zárókoncert, majd a vasárnapi, helyi istentiszteleten való szolgálat koronázta. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!