Az oltár helyreállítása – Missziói és diakóniai nap Albertiben

Az oltár helyreállítása – Missziói és diakóniai nap Albertiben

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Alberti – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye egyik évzáró alkalmának számított 2015. november 21-én, szombaton, az alberti gyülekezet iskolájának tornatermében megrendezett missziói és diakóniai nap. Erre a beszélgetős, együttgondolkozós találkozóra ötven küldött érkezett a megye gyülekezeteiből.

A találkozót Selmeczi Lajos lelkész az egyházmegye missziói felelőse nyitotta meg a hét igéjével (2Kor 5,10), melyben minden résztvevő személyes felelőségére hívta fel a figyelmet.

A nap témája Győri Péter Benjámin esperes vezetésével került terítékre, mely azt vizsgálta, hogy mitől és hogyan elevenedik meg a gyülekezeti élet? Mik ennek a jellemzői? Mi ebben az ember a gyülekezet és mi ebben az Isten része?

A küldöttek néhány igén keresztül, mint például az Apostolok Cselekedeteinek könyvének második fejezete végén megjelenő bizonyság: „Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel”- előtt felfedezhető eseményeket közösen megvizsgálták és megbeszélték. Az igék és az esperes segítségével pontokba szedve, mindenki elgondolkozott azon, hogy mik azok az alapvető törvényszerűségek, amik minden időben aktivizálják vagy akár leállítják a gyülekezet életét. A jelenlévők a felvetett kérdéseket négy csoportba tömörülve beszélték meg egymás között.

A napot nemcsak a közös beszélgetés, hanem a közös éneklés is jellemezte, melyet a lelkészekből erre az alkalomra szerveződött csapat segítette.

Az alkalom szervezését, levezetését és egy szerény vendéglátást a szolnoki és az alberti gyülekezet végezte. Köszönet minden segítségért!

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!