Dél-pesti lelkészek kirándultak

Dél-pesti lelkészek kirándultak

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
A Dél-Pest Megyei Egyházmegye különböző programjai között mindig fontos helyet foglal el a lelkészek kirándulása, ahol a természetes összezártság során van lehetőség közös ügyeinkről még többet beszélgetni. Ez valósult meg 2018. június 13. és 14. között, amikor a két nap során a Maglód–Tatabánya–Tata–Lipót–Mosonmagyaróvár–Pozsony–Nagyszombat–Nyitra–Maglód útvonalat jártuk be.

A közös együttlétek mellett természetesen előkerültek azok a tudnivalók vagy események is, melyek egy-egy városhoz kötődnek (Turul-emlékmű, tatai vár, a Lipóti pékség sikertörténete, a mosonmagyaróvári gyülekezet, a mosonmagyaróvári 1956-os és trianoni emlékmű története, a pozsonyi, nagyszombati és nyitrai főbb nevezetességek). A programot Varsányi Ferenc, a lelkészközösség felelős vezetője állította össze és irányította. Az út során segítségünkre volt Kiss Miklós esperes, egyben a mosonmagyaróvári gyülekezet lelkésze, valamint Mátyás Áron, a pozsonyi nagykövetség munkatársa. Köszönet a szervezőknek minden fáradozásukért!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!