Déli egyházkerületi családi és missziói nap

Déli egyházkerületi családi és missziói nap

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Déli Evangélikus Egyházkerület
Békéscsaba – A Déli Evangélikus Egyházkerület családi és missziói napja 2019. május 18-án lesz Békéscsabán.

Részleteket itt találnak:

https://www.facebook.com/events/757954854589676/

https://www.facebook.com/events/408205326629854/

Gyertek a Déli Egyházkerület családi és missziói napjára!

Még nem zárult le a regisztráció a Békéscsabán 2019. május 18-án tartandó egész napos összejövetelre, s a szervezők reménye szerint a résztvevők száma idén is az ezret megközelíti majd.

A program hivatalos része 10 órakor veszi kezdetét a Nagytemplomban, de már 9 órától várja az érkezőket Kutyejné Ablonczy Katalin és Smidéliusz Gábor. Az istentisztelet kezdetéig közös énekléssel, énektanulással hangolódhatnak a „déliek”.

Az istentiszteleten Grendorf Péter, a Budapest–Angyalföldi Evangélikus Egyházközség lelkésze hirdet igét, Alföldi Csaba működik közre orgonán, a zenei szolgálatot a Békéscsabai Evangélikus Vegyeskar egészíti ki minikoncertjével Kutyejné Ablonczy Katalin vezetésével.

11 órától – még mindig a Nagytemplomban – Süveges Gergő újságíró, kommunikációs tréner, az NCD magyarországi munkatársa előadása kezdődik, beszélgetőtársa Zsíros András mezőberényi iskolalelkész, a sajtóbizottság tagja.

A sportcsarnokban délben felszolgált ebéd mellett különböző gyülekezeti standokat tekinthetnek meg a résztvevők, több esetben a megtekintésen túl kóstolásra is lehetőség nyílik. Békéscsaba természetesen kolbásszal, Kiskőrös és Soltvadkert borral, míg Tótkomlós kürtőskaláccsal készül. A szarvasiak szenvedélybeteg-prevenciós projektjüket és diakóniai szolgálatukat mutatják be, emellett könyv- és ajándéktárgyvásárlásra is lehetőség nyílik.

13.30-tól a következő szekcióbeszélgetések várják az érdeklődőket:

A Nagytemplomban „Szólj be a papnak!” Kondor Péterrel, Seben Glóriával és Szabó B. Andrással;

A Kistemplomban Indigó Projekt koncert Baranyai Bencével, Doma Misivel, Kulich Mátéval, Smidéliusz Gáborral és Wölfel Misivel;

A gyülekezeti teremben dr. Korányi András püspökhelyettes beszélget másoddiplomás lelkészjelöltekkel, Hadady Farkas Balázzsal, Madarász Gézával és Sárik Eszterrel. Beszélgetésük mottója: „Mostantó egy életen át?!”;

Grendorf Péterrel a gimnázium ebédlőjében az igehirdetésről lehet majd beszélgetni, míg szintén a gimnázium főépületében Bonnyai Sándor tart előadást az évek óta egyre nagyobb sikerű cipősdoboz akcióról.

Ugyanebben az időben városismereti sétára is lehetőség nyílik több csoportban, felkészült, helyi kísérők segítségével, majd mindenkit vár újra a Nagytemplom, ahol 15 órakor kezdődik a záró istentisztelet, melynek keretében a kerületi díjak ünnepélyes átadására is sor kerül.

Ebédről és kávéról az egyházkerület gondoskodik, a nagy busszal érkező csoportok 50 százalékos támogatást igényelhetnek. 

Az izgalmas programra gyülekezetként és egyénileg is várják a jelentkezéseket a szervezők május 8-ig az alábbi linken található űrlap kitöltésével:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjm2c7RZRd7jvc6WXn7l1HLGdUbGlElzevc9gDa6DOeDlqTg/viewform?vc=0&c=0&w=1

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!