Diakónia, oktatás, partnerség

Diakónia, oktatás, partnerség

Share this content.

Forrás: diakonet.hu, szöveg: Hajdú Tibor
Rummelsberg – Dr. Thomas Poppnak, a Nürnbergi Protestáns Főiskola gyakorlatiteológia-professzorának meghívására vettek részt a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Osztályának munkatársai egy diakónushallgatóknak rendezett szemináriumon Rummelsbergben.

Délelőtt Buda Annamária, a diakóniai osztály vezetője a diakónia magyarországi történetéről tartott izgalmas előadásában kiemelten foglalkozott Sztehlo Gáborral, emellett a jelenlegi kihívásokról és a szociális szférában zajló változásokról tájékoztatta a hallgatókat.

A délutáni modul – Doris Zenns diakónus vezetésével – a Diakónia a gyakorlatban címet viselte. Először Fritz Blanz, a bajorországi diakóniai partnerkapcsolatokért felelős referense tartott előadást Bajor–magyar diakóniai együttműködés a menekültügyi munka tükrében címmel. A szemináriumot Hajdú Tibor PR-referens prezentációja zárta, melyben az Evangélikus Diakónia Integrációs Szolgálatának bemutatása mellett a diakóniai munka és a misszió összefüggéseiről is szó esett.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!