A didergő király olvasztja meg a szíveket a jaminai Ökumenikus Adventen

A didergő király olvasztja meg a szíveket a jaminai Ökumenikus Adventen

Share this content.

Forrás: behir.hu, fotó: Kugyelka Attila
Békéscsaba – A jaminai Zenebarát Felebarátok Közhasznú Alapítvány, a Jézus Szíve Római Katolikus Plébánia és az Erzsébethelyi Evangélikus Egyházközség gyülekezeteinek tagjai idén ismét összefogtak, és a több mint egy évtizedes hagyományt őrizve közösen tartják meg az Ökumenikus Adventet.

Már javában próbálnak a jaminai Zenebarát Felebarátok tagjai december 10-re. A közösség minden évben előad egy darabot az ökumenikus advent programsorozat részeként. Idén Móra Ferenc egyik meséjét dolgozták át, A didergő királyt. Az előadásban szereplő Földi Veronikának az a kedvenc pillanata a darabban, amikor kishúga, Karolina megérkezik a királyhoz.

„Az a kedvenc részem a történetben, amikor a kishúgom megolvasztja a király szívét – mert nagyon hideg volt és rosszkedvű – és miután a kislány beszél vele, a király felmelegszik és szeretetteljes lesz” – árulta el Földi Veronika.

Zenebarát Felebarátok Alapítvány tagjai 11 éve szervezik meg az Ökumenikus Adventet Jaminában.

„Megpróbáljuk kicsit kinyitni a templomajtót, így a karácsonyi készülődés kezdetén. A négy adventi hétvégén kulturális programokat is nyújtunk az érdeklődőknek az egyházi programok mellett. Ezzel lehetőséget adva arra, hogy egy kicsit kiszakadjanak a média, és a kereskedelem által sugallt vásárlási lázból. Az a célunk, hogy egy picit el tudjanak jönni a templomba, nemcsak egy szent misére, hanem egy koncertre vagy egy gyerekprogramra is” – hangsúlyozta Földi László, a Zenebarát Felebarátok Közhasznú Alapítvány tagja.

Az érdeklődőket három alkalommal a Jézus Szíve Templomba, míg egy vasárnapon az Erzsébethelyi Evangélikus Templomba várják egész délutánt betöltő családi és kulturális programokkal.

„Azért is vannak ezek a játékok, mesék és dalok a szeretetről, a közösség erejéről, hogy mindenki megérezhesse az advent üzenetét” – emelte ki Pluhár László, a darab főszereplője.

A záró adventi rendezvény december 23-án, szombaton lesz a Jézus Szíve templomban.

December 24-én délután 5 órakor evangélikus istentiszteletet tartanak a jaminai evangélikus templomban, ahol gyerekek adnak elő betlehemes játékot, majd a katolikus templomban este 10 órakor kezdődik az éjszakai szentmise.

A közösség december utolsó napján a Zenebarát Felebarátok énekkarának koncertjével és hálaadó szentmisével zárja a 2017-es évet.

Hivatkozások: További információk. -
Címkék: Békéscsaba - Jamina - ökumené - advent -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!