Digitális oktatásra vált a soproni Berzsenyi Líceum

Digitális oktatásra vált a soproni Berzsenyi Líceum

Share this content.

Forrás: cyberpress.hu
Sopron – A Cyberpress.hu információi szerint tantermen kívüli oktatásra vált a soproni Berzsenyi-gimnázium a járvány terjedésének lassítása érdekében, ezért kérdéssel fordultak a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartása alá tartozó intézményhez, mely egyébként Sopron legrégebbi iskolája is.

2020. november 9-től ( hétfőtől ) tíz napra áttér a digitális oktatásra a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium – erősítette meg a Cyberpress információit az intézmény vezetője, Tölli Balázs. Az igazgató elmondta, az EMMI javaslatára az Operatív Törzs döntött az iskolával egyeztetve, mert a tanári karban többeket is érint a koronavírus-fertőzés.

A protokoll szerint a digitális oktatásra első körben tíz napra lehet áttérni, amennyiben az Operatív Törzs ezt jóváhagyja, de a fertőzések fényében az időtartam akár hosszabbítható is. A mostani intézkedéssel a járvány terjedését próbálják lassítani, elkerülni.

Tölli Balázs kiemelte, hogy a digitális oktatásra való áttérés nem jelent problémát, a Líceumban már a tavasszal bevezetett digitális oktatást megelőzően is sikeresen és hatékonyan használták a Google Classroom felületét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!