Digitális perselybe várják a templomi adományokat

Digitális perselybe várják a templomi adományokat

Share this content.

Forrás: sg.hu
Berlin – A Berlin-Brandenburg-Oberlausitzi Evangélikus Egyház bevezette a digitális perselyt a hívek adományainak összegyűjtésére. A digitális persely lehetővé teszi a készpénz nélküli adományozást, ráadásul PIN-kód nélkül.

A digitális modell úgy néz ki, mint egy hagyományos persely, így továbbra is lehetőség van készpénz elhelyezésére is, emellett viszont az adományok bank- vagy hitelkártyán is elhelyezhetők. Az ehhez szükséges technikát a persely belsejébe rejtették, és érintés nélkül dolgozik, a használata intuitív módon történik. A rendszer megtetszett dr. Markus Dröge püspöknek, aki nagyon örült annak, hogy az IT részlegük – amely már hosszabb ideje dolgozott egy ilyen megoldáson – most be tudott mutatni egy prototípust. Az egyház benyújtotta a rendszer szabadalmi kérelmét.

A digitális persely ötletéről a továbbiakban az SG.hu oldalon olvashatnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!