Digitálisabb egyházat

Digitálisabb egyházat

Share this content.

Forrás: unserekirche.de, fordítás: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
Erfurt – Ralph Charbonnier egyházfőtanácsos a Németországi Protestáns Egyház (EKD) képviseletében a Gemeinschaftswerk Evangelischer Publizistik (GEP – Evangélikus Média Közösségi Munkacsoportja) 52. Erfurtban tartott éves gyűlésén mintegy száz egyházi és diakóniai szakember előtt arról beszélt, hogy a németországi protestáns egyházaknak digitálisan is láthatóbbá kell válniuk, mindenekelőtt a közösségi (Facebook, Twitter stb.) médián keresztül, reagálva az egyre digitálisabbá váló társadalom jelentette kihívásokra.

Ennek egyik első lépéseként a 2017 őszén tartott tartományi zsinaton döntés született egy digitális stratégia kiépítéséről. A cél mindazonáltal az, hogy az embereket mint egyéneket, individuumokat szólítsák meg, és újfent párbeszéd alakuljon ki a felek között, kihasználva, hogy az egyház maga is egy nagy szociális hálózat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!