Együtt Jézus keresztje körül – Ökumenikus keresztútjárás Dombóváron

Együtt Jézus keresztje körül – Ökumenikus keresztútjárás Dombóváron

Share this content.

Szöveg: Szabó Szilárd, fotó: Ollé Róbert
Dombóvár – A dombóvári keresztény közösségek örömmel fogadták nagypéntek ünnepének munkaszüneti nappá nyilvánítását. Jézus halálának a napján közös keresztút járásra gyűltek össze a város római katolikus, metodista, baptista és evangélikus hívei, hogy imádkozva, énekelve és Isten igéje előtt elcsendesedve emlékezzenek Jézus szenvedéséről és haláláról.

Az alkalom különlegességét az adta, hogy Dombóváron először került sor ilyen jellegű, ökumenikus ünneplésre, a szervező egyházközségek szándéka szerint nem utoljára. Felemelő érzés volt átélni, megtapasztalni: Jézus mindenkiért meghalt, keresztje körül csak megváltásra szoruló, bűnös emberek vannak. Ez az, ami igazán fontos, minden egyéb másodlagos.

A szervező egyházközségek, híveikkel együtt a közös ünnepléssel tanúskodni is kívántak: együtt, egymással összefogva, egymásban a testvért látva kell megélnünk hitünket, együtt kell tanúskodnunk arról, hogy Jézus Krisztus a Megváltója ennek a világnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!