Döntöttek: Digitális formában kerül megrendezésre az Ökumenikus Kirchentag 2021-ben

Döntöttek: Digitális formában kerül megrendezésre az Ökumenikus Kirchentag 2021-ben

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Frankfurt a.M. – Nem lesz külső látogató, nem lesznek tömegrendezvények, minden program digitális lesz: 2021-ben Frankfurtban az Ökumenikus Kirchentag (ÖKT) nem lesz olyan, ahogy tervezték, közölték a szervezők. A pandémia miatt ugyanis nem lehetséges a megbízható és biztonságos tervezés a hagyományos formában.

Helyette egy koncentrált és teljes mértékben digitális program lesz május 15-én, szombaton. A helyszínen lesz egy központi nyitó és záró istentisztelet vasárnap.

Nagyon fontosak a találkozások, a kapcsolatok, ezért a szervezők mindenkit arra bátorítanak, hogy barátokkal együtt vegyenek részt online a rendezvényen, így új formák és megoldások születhetnek. 

A 2023-as Német Protestáns Egyházi Napok (Kirchentag) vendéglátója Nürnberg lesz, melyet ökumenikus formában terveznek. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!