Megnyílt az „Édes Gyönk” mézeskalács kiállítás

Megnyílt az „Édes Gyönk” mézeskalács kiállítás

Share this content.

Szöveg: Kemler Imréné, fotó: Facebook.com / Gyönki Evangélikus Egyházközség
Gyönk – A gyönki Német Nemzetiségi Egyesület 2015. november 29-én, advent első vasárnapján tartotta meg a negyedik Édes Gyönk mézeskalács és első alkalommal Gyönki életképek – babakiállítás megnyitóját. A gyönki evangélikus templom nyitó rendezvényen Kollár Zsolt lelkész köszöntötte magyarul–németül a szép számú, mintegy háromszázötven főnyi közönséget.

A kiállítást Petki Krisztina cukrász nyitotta meg. A Szekszárdi Német Nemzetiségi Tűzoltó Fúvószenekar Egyesület zenekara, az Alisca Brass Band, és a belecskai Mechwart András Otthon lakóinak csoportja adtak műsort.

A kiállítás megnyitása, majd megtekintése után a rendezvény a gyönki Művelődési Házban folytatódott, ahol a gyönki Grüne Wiese tánccsoport utánpótlás csoportja, valamint ismételten a belecskai Mechwart András Otthon lakóinak csoportja szolgáltatott színvonalas műsort a résztvevőknek. Ezt követően állófogadással zárult a rendezvény.

A kiállítás 2015. december 10-ig látogatható. (Időpont egyeztetés szükséges a 0630/209-55-16-os telefonszámon.)

A mézeskalácsokat jótékonysági célra ajánlották fel, a belecskai Mechwart András Otthon lakóinak, valamint a gyönki iskolásoknak.

Képeket a Német Nemzetiségi Egyesület honlapján a www.nne.hu lehet megnézni. További fotók a gyülekezet Facebook profiljában itt vannak.

A kiállítás megnyitóról készült tudósítás a Duna televízión 2015. december 15-én az Unser Bildschirm német nemzetiségi magazinban látható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!