Advent gyönki édessége

Advent gyönki édessége

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: T. Pintér Károly, fotó: Kiss Tamás
Gyönk – Az Evangélikus Élet karácsonyi lapszámának címlapfotóját a gyönki Német Nemzetiségi Egyesületnek köszönhette, amely – Édes Gyönk elnevezéssel – évről évre megszervezi az immár messzi távolból is érdeklődőket vonzó mézeskalács-kiállítást. Most mi is közreadjuk az adventi alkalmon készült fotóválogatást.

Az evangélikus templom padsorai elé helyezett asztalokat ezúttal is változatos formában díszítik a többnyire családi kalákában készült „mívességek”, merthogy e rendhagyó tárlat igényli is az Isten házának téli hűsét…

Az 1700-as évek elején főként protestáns svábokkal benépesített, jelenleg alig kétezres lélekszámú település kézműveshagyományának őrzői idén hatodik alkalommal tették közszemlére mézeskalács-készítő tudásukat advent első vasárnapján. Hogy azután a szomszédos református templom közösségének adventi szeretetvendégségén szájnak is ingerévé váljanak a szemet három héten át gyönyörködtető édességek. 

A cikk az Evangélikus Élet magazin 82. évfolyam, 4950. számában jelent meg 2017. december 17-én.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a Digitalstand oldaláról.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!