December elejéig lehet megtekinteni az Édes Gyönk mézeskalács kiállítást

December elejéig lehet megtekinteni az Édes Gyönk mézeskalács kiállítást

Share this content.

Szöveg: Kemler Imréné
Gyönk – A gyönki Német Nemzetiségi Egyesület 2016. november 27-én, advent első vasárnapján tartotta ötödik Édes Gyönk elnevezésű mézeskalács kiállításának megnyitóját, és ezzel egy időben második alkalommal rendezték meg a Gyönki életképek és a kendő kiállítást is.

A gyönki evangélikus templomban tartott nyitó rendezvényen Kollár Zsolt lelkész köszöntötte magyarul és németül a szép számú, mintegy 250 fős közönséget.

A kiállítást Krémer György, a Tolna Megyei Német Kisebbségi Önkormányzatok Szövetségének titkára nyitotta meg. A rendezvény fővédnöke Féhr György, a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat közgyűlésének elnöke volt.

A templomi megnyitó fellépője a Roger Schilling fúvószenekar volt.

A kiállítás megnyitása, majd megtekintése után a rendezvény a Tolnai Lajos Gimnázium kultúrtermében folytatódott, ahol a gyönki óvodások német tánccsoportja, a varsádi Remény gyermek tánccsoport, valamint Nedves Fanni és a Roger Schilling fúvószenekar szolgáltatott színvonalas műsort a résztvevőknek. Ezt követően állófogadással zárult a rendezvény.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a kiállításra a településről 130 db féltve őrzött kendő került elő a szekrények mélyéből, sőt egy asztalterítő is, amit a kitelepítéskor magával vitt egy család, de az 1980-as években visszakerült Gyönkre.

A kiállítás 2016. december 11-ig látogatható, időpont egyeztetés szükséges a 06-30-209-55-16-os telefonszámon.

A mézeskalácsokat jótékonysági célra ajánlottuk fel, a belecskai Mechwart András Otthon lakóinak, valamint a gyönki iskolásoknak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!