Ég és föld találkozása a korszerű templomépítészetben – Videón is megtekinthető Gyukics Péter fotográfus kiállítása

Ég és föld találkozása a korszerű templomépítészetben – Videón is megtekinthető Gyukics Péter fotográfus kiállítása

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Budapest – Gyukics Péter 2020 decemberében a járvány miatti szigorítások ellenére fizikai valójában is megrendezte Ég és föld találkozása a korszerű templomépítészetben 3. című fotókiállítását a Magyar Építőművészek Szövetsége kiállítótermében. A kiállításról videófilm készült, amelyben a fotográfus tárlatvezetés során meséli el szubjektív fotósszempontjait az alkotásokról, amelyek között számos evangélikus templom is található.

2019-ben Gyukics Pétert az 1945 után épített templomokról rendezett fotókiállítása apropóján kérdezte meg kollégánk, Galambos Ádám. A beszélgetés itt olvasható.

A 2020-ban bemutatott kiállításon többek között a fényképésznek a dunaújvárosi, a zombai, az encsi és a reformátusokkal közösen használt hévízi evangélikus templomról készített fotói láthatók. A videóban a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, Krizsán András is megosztja gondolatait.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!