Egészségkultusz – A Labossa lelkészházaspár szolgálata Mandabokorban

Egészségkultusz – A Labossa lelkészházaspár szolgálata Mandabokorban

Share this content.

Szöveg és hangfájlok: Garai András (garainyh.hu). Fotó: Labossa Péter Mihály
Mandabokor – Exaudi vasárnapján Zsarnai Krisztián esperes meghívására az érdi gyülekezetben szolgáló Labossa Péter Mihály és felesége, Labossáné Kővágó Anita jöttek el előző szolgálati helyükre, a nyíregyházi gyülekezetbe, hogy Mandabokorban személyes hangú előadásban, bizonyságtételben tanítsanak az egészségkultusz árnyoldalairól; különösen is ezekre a kérdésekre adjanak biblikus választ: van-e keresztyén jóga és természetgyógyászat?

Mivel a pünkösd böjtjében elhangzott tanítások hanganyagai elérhetők a tudósító honlapján, itt csupán címszavakban jelezzük a szerteágazó téma főbb súlypontjait. 

Labossáné Kővágó Anita előadásában megemlítette az ezotéria, az okkultizmus, az agykontroll, az új korszak, az akupunktúra, reflexológia, homeopátia, kozmikus energia főbb tanítását és veszélyeit. Szólt a mikrokozmosz és makrokozmosz elméletéről, a hagyományos kínai orvoslás lényegéről, amely a taoizmusra épít. Számunkra a tao vagy Jézus az út? – tette fel a döntő kérdést. Figyelmeztetett: a jóga nem torna, hanem az istenséggel való egyesülés, és az ehhez hasonló pilates célja: optimalizálni az energiaáradatot. Az előadó a keleti harcművészetek közös alapjáról is szót ejtett. Végül a kineziológia, a gyógyító érintés minden tudományos alapot nélkülöző gyakorlatáról szólt, s ezzel az igével figyelmeztette a közösségi házat megtöltő gyülekezetet: „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Különféle idegen tanításoktól ne hagyjátok magatokat félrevezetni.” (Zsid 13,8–9)

Labossa Péter Mihály személyes bizonyságtételében Isten szabadításáról és vonzásáról szólt, s arról, hogy éppen húsz éve miként adta át életét az Úr Jézusnak, aki megszabadította őt a természetgyógyászat, az egészségkultusz bűvöletéből is. Ma is, mi is engedjünk Jézus vonzásának, mert ő a vasárnap vezérigéjében megígérte követőinek: „Én pedig, ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket.” (Jn 12,32)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!