Egy dolgot köszönhetünk Norbinak

Egy dolgot köszönhetünk Norbinak

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Harmati Dóra
Nem fogom értékelni Schobert Norbi kijelentését, miszerint a nők szülés utáni plusz kilói okozzák a házasságok végét. Sokan megtették ezt már helyettem az elmúlt napokban. Csak egy dolgot szeretnék kiemelni ebből a szomorú történetből, melyet furcsa módon mégis Norbinak köszönhetünk.

Nem terveztem írni Schobert Norbi botrányos kijelentéséről, hiszen miért is adnánk neki még több reklámot? Azonban Tóth Gabi énekesnő videóját nézve furcsa módon azt éreztem: mégis van jó oldala ennek a történetnek. Mégpedig az, hogy Norbi kijelentése megszólalásra késztette a véleményformáló erővel bíró embereket, s ők egyhangúlag méltatják a gyermekáldás szépségeit, felhívva a figyelmet a feltétel nélküli szeretetre. 

Oláh Gergő X-Faktor-nyertes egy Facebook-videóban méltatta feleségét és az anyaság szépségeit. A videót negyvenezren (!) kedvelték. És ez csak két ember a sok közül. Milyen jó, hogy azok a közismert arcok, akikkel tele vannak a bulvármagazinok, most megszólaltak, és elmondták: férfi és nő szövetsége messze túlmutat a külsőségeken. A feltétel nélküli szeretetet nem kilókban mérik, és a házasság nem ér véget, ha a másik testén nyomot hagy az élet. Mindez a házasság, az élet részét képezi, és téves az az elképzelés, hogy a nőnek volna „eredeti teste”, „versenysúlya”, melyre mindig vissza kell fogynia. Ugyanígy a férjek is pocakot eresztenek az évek múlásával, veszítenek dús hajkoronájukból – és ez így rendben is van. 

Gondolhatunk bármit a celebekről, a műsoraikról, a kijelentéseikről, a fényképekről, melyeket megosztanak magukról, de tagadhatatlan, hogy véleményformáló szerepük van. És ezt most a lehető legjobb irányban használják. Ma, amikor a válások száma az egekben van, az elhízásról folytatott viták mellett bekúszott halkan egy olyan üzenet, egy olyan igazság, mely ki tudja, hány embert erősített meg a házasságba vetett bizalmában. 

Hálás vagyok, hogy Norbi minősíthetetlen kijelentései hatására végre maradandó értékekről beszélünk. Hálás vagyok, amiért az anyai önfeláldozás – mely a testen is nyomot hagy – sokak által fel lett most emelve. Bárcsak egyre többen értenénk meg, hogy mit is jelent úgy szeretni a másikat, hogy annak nem szabunk feltételeket. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!