Egy hét József nyomában – Tálentum Tábor Súron

Egy hét József nyomában – Tálentum Tábor Súron

Share this content.

Szöveg és fotó: Nagy Gábor
Súr – A karantén időszakában kevés reményünk volt arra, hogy bármilyen nyári tábor megrendezésre kerülhet. Amikor azonban júniusban kiderült, hogy erre mégis lesz lehetőség, gőzerővel kezdtük megszervezni gyülekezetünk hagyományos napközis hittantáborát, a Tálentum Tábort. Ennek keretében helyi és környékbeli általános iskolás gyermekeket hívtunk, missziós nyitottsággal. A feszített tempóban kialakult programra közel 40 résztvevő jelentkezett, és Mennyei Atyánk kirendelte melléjük a szükséges számú, lelkes segítőt is.

Reggelente, érkezéskor alaposan átmozgattuk a gyermekeket játékos módon, mely még a legálmosabbakat is garantáltan felébresztette – pláne aznap, amikor a vízibombák is előkerültek.

A tízórai elfogyasztása után, a templom hűvösébe gyülekeztünk, ahol a bibliai hithős, József életét tanulmányoztuk végig. A gyerekek rácsodálkozhattak, hogy évezredekkel ezelőtt is éltek már beképzelt, nagyszájú, álmodozó és egymásra féltékeny fiatalok. Viszont az is kiderült, hogy ebből a nehéz kezdetből Isten csodálatosan átformálta Józsefet engedelmes és alázatos tanítványává, így pedig áldásos eszköz válhatott belőle az Úr kezében, hogy általa mentse meg évtizedekkel később az egész családot az éhhaláltól.

Az elhangzott szentírásbeli szakaszokat utána korcsoportokban dolgoztuk fel kézművességgel, feladatlapokkal, közben beszélgetve az Ige nekik szóló üzenetéről.

A délutánok folyamán aztán mindig színes, szabadidős programok következtek. Ennek keretében közelebbről megismerkedhettünk településünk szárnyas élővilágával, különös tekintettel arra, hogy Súr a 2020. évben eredményesen kapcsolódott be a Madárbarát-falu programba.

Részt vehettünk a Budapestről hozzánk érkező Duna Művészegyüttes „Kis magyar táncrajz” című világszínvonalú előadásán is, majd Gulyás Ferenc kalauzolt el minket a hangszerek csodálatos világában.

Tartottunk kézműves délutánt is, ahol a kavicsfestés-technika segítségével alkottak a gyerekek apró csecsebecséket, illetve József történetéhez kapcsolódva felkerestük az egyik helyi gazdálkodó családot, ahol a szabadon tartott szarvasmarhákat és a mezőgazdasági gépparkot látogattuk meg.

Az utolsó nap pedig minden évben a kirándulásé, amire idén is lehetőségünk nyílt. Először Majkra látogattunk el, ahol a kamalduli szerzetesrend egykori rendházát jártuk körbe, majd pedig a hét lezárásaként Tatabányán, a Gyémánt Fürdőben tölthettünk el egy fergeteges délutánt.

Hisszük azt, hogy ezen a héten is közelebb vezethettük Isten szeretetéhez és a tanítványi élethez a ránk bízott gyermekeket. Hála értük, a szolgálatkész segítőkért és az önzetlen támogatóinkért is.      

Címkék: talentum - tábor - Súr -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!